אוסובוקו טלה

6 מנות

למרינדה:
כף חרדל דיז’ון גרגרי
כוס עלי בזיליקום
כף עלי טימין
עלי אורגנו מ 2 ענפים
עלי רוזמרין מענף אחד
2 כפות דבש
8 שיני שום
3 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

מצרכים:
6 נתחי שוק טלה, נתח האחרון מהשוק האחורית

3 גזרים, 2 כרשה, 2 ראשי סלרי , 3 בצלים, 8 שיני שום,
2 שומר, 2 פלפלים אדומים-הכל חתוך גס.
לתבל בשמן זית, מלח ופלפל.

כוס יין אדום ,כוס יין פורת שזוף וכוס יין מרסלה או יין מתוק לקידוש , 1/3 כוס חומץ בלסמי . שוב מלח ופלפל גרוס.. ענף של רוזמרין, טימין ואורגנו.

שמן זית לטיגון נתחי השוק

אופן ההכנה:

יום קודם טוחנים במערבל מזון את החומרים למרינדה , שאת השמן, מוסיפים לבסוף במזיגה איטית עד לקבלת מרקם של משחה. מושחים את חלקי השוק ומניחים במקרר עד למחרת או לפחות 6 שעות.
מטגנים את הנתחים רק למצב של סגירה, מסביב. כמו כן מקפיצים קלות את הירקות.
בתבנית עם שוליים גבוהים, מניחים בתחתית חצי מכמות הירקות, מעליהם מניחים את הנתחים ומעל שוב ירקות .
מוזגים את כל היינות והחומץ מעל, מתבלים ומפזרים את ענפי עשבי התיבול.
מכסים בנייר פרגמנט ומעליו נייר אלומיניום
וצולים בתנור שחומם מראש ל 250 מעלות כ שעתיים.או עד שהנתחים רכים מאוד.
בהגשה מצמצמים את הנוזלים שבתבנית, במחבת, ויוצקים מעל השוק.