עגבניות ממולאות בבשר ואורז מלא

מצרכים:
12–15 עגבניות אדומות יפות בגודל בינוני
300גר בשר שייטל או סינטה
3/4 כוס אורז מלא
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 כפות שמן זית לטיגון
2 שיני שום קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות נענע קצוצה
כוס מים או ציר ירקות
100 גר צנוברים
כפית בהרט
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל.

אופן ההכנה:
משרים את האורז כ 1/2 שעה במים ושמסננים.קוצצים את נתח הבשר לקוביות קטנות,מרוקנים את עגבניות ושומרים את תוכנם, מטגנים את הבצל,הבשר,הצנוברים ,ב 2 כפות שמן ,מוסיפים את האורז ותוכן העגבניות,מתבלים ומוסיפים את הפטרוזיליה.

ממלאים את העגבניות ומכסים בחלק העליון, בסיר לא עמוק מטגנים את השום מוסיפים את המים או הציר, מסדרים את העגבניות, מפזרים את הנענע, מתבלים במלח פלפל ומיץ לימון ,טועמים את הנוזל, מוסיפים מים אם צריך, הנוזלים צריכים להגיע ל3/4 גובה העגבניות,מרתיחים,מכסים מנמיכים את הלהבה,ומבשלים עד שהאורז מוכן.אפשר להשלים את הבישול בתנור .