עוגת מישמש

מצרכים לבצק :
שתיים וחצי כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר לבן או חום,
200 גר חמאה
2 ביצים גדולות או 3 קטנות,
סוכר וניל
ריבת משמיש, למריחה על הבצק
1 ק”ג חצאי או משמיש בשל, (או שזיפים סנטה רוזה)

לבצק פירורים:
75 גרם חמאה
3 כפות סוכר וניל
3/4 כוס קמח תופח

אופן ההכנה:
במערבל מזון או במיקסר עם הגיטרה, מערבלים את כל המצרכים לבצק, במרקם די דביק.
מעבירים כ 2/3 מכמות הבצק לתבנית אפייה, אל הבצק הנותר מוסיפים קמח, סוכר וניל וחמאה ומערבלים בהפסקות עד למרקם פירורי גושי.
משטחים את הבצק בתבנית האפייה, מורחים ריבה, מסדרים את חצאי המשמש, על כל שטח התבנית, מפזרים את הפירורים מעל ואופים כ 3/4 שעה בחום 150 מעלות עד 170 צלסיוס