פארפה קרמל

כמות ל 2 תבניות אינגליש קייק.

יום קודם להכין את החומרים:
חצי ליטר שמנת מתוקה
שלוש רבעי כוס סוכר

אופן ההכנה:
את השמנת לחמם שתי דקות במקרו
במחבת להמיס את הסוכר לדרגת קרמל שזוף אבל לא שרוף !!
להוסיף את השמנת החמה ובזריזות לבחוש בכף עץ עד למיזוג השמנת עם הקרמל
לצנן ולשמור במקרר.

למחרת, שש ביצים, להפריד חלבון וחלמון ,משתמשים בחצי מכמות החלבונים
רבע כוס סוכר
חצי כוס אגוזים מסוכרים

אופן ההכנה:
להקציף חלבונים עם חצי מכמות הסוכר, חלמונים עם שאר הסוכר הנותר
בסיר עם מים רתוחים להקציף ידנית את החלמונים ולהוסיף את האגוזים המסוכרים
להקציף את השמנת עם קרמל ולהוסיף בתנועות קיפול אל החלמונים
לבסוף את החלבונים המוקצפים.
לרפד 2תבניות אינגליש קייק במילון הפרדה או בנייר הפרדה
מוזגים את הקציפה מפזרים מעל אגוזים מסוכרים
מכסים בדף הפרדה ומקפיאים.