פחזניות, קרם וניל וקרמל

כ 30 יחידות

מצרכים לפחזניות:
כוס מים
100 גר’ חמאה
כוס קמח מנופה
קורט מלח
3 ביצים
½ כפית אבקת אפיה

מצרכים לקרם:
6 חלמונים
¾ כוס סוכר
½ מקל וניל
2 כפות קורנפלור
¾1 כוסות חלב
30 גר’ חמאה
½ כוס שמנת מתוקה מוקצפת

מצרכים לרוטב:
¾ כוס סוכר
¾ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה לפחזניות:
בסיר להרתיח מים ומלח, להוסיף חמאה, להמיס, להוסיף קמח לערבב במהירות,לחכות כ 3 דקות להוסיף ביצה אחרי ביצה ותוך כדי בחישה מתמדת עד להבלעתן בבצק, להוסיף אבקת אפיה. מעבירים את הבצק לשקית זילוף, ליצור עיגולים בסיבוב עם סיום כלפי מעלה, בקוטר של 4 ס”מ, על נייר אפיה. לאפות בתנור בחום º 200 15 דקות, להמשיך לאפות עוד 20 דקות בחום º170 ולהשאיר בתנור סגור כ 15 דקות.

אופן ההכנה לקרם:
כוס חלב, חצי מכמות הסוכר, וניל, לחמם, לערבב קורנפלור, חלב, להוסיף לחלב החם, לבחוש בהתמדה מעל אש קטנה, להסיר מהאש. להקציף החלמונים עם כמות הסוכר הנותר, להוסיף מתערובת החלב לחלמונים, לבחוש ולהוסיף את החלמונים לחלב, לבחוש שוב מעל אש נמוכה, להוסיף חמאה ולצנן.להקציף שמנת מתוקה, לקפל לתוך הקרם.

לרוטב:
¾ כוס סוכר להמיס במחבת כבדה, לחמם שמנת מתוקה ולהוסיף בבחישה מתמדת במהירות. לצנן.

הרכבת המנה:
לחרוץ פתח בפחזנית, למלא בכף קרם, להגיש עם רוטב מעל.