קובה סלק

מצרכים:

לתבשיל:
2 בצלים בינוניים
שמן לטיגון
1 קג בשר שריר או אחר לגולש ,חתוך לנתכים בינוניים
3 סלקים
2 כפות רכז רימונים
מים, כף סוכר ומיץ לימון,מלח ופלפל.מים לבישול.

2 כוסות סולת
200 גרם עוף טחון
מים ,שמן , מלח ופלפל.

למילוי:
300 גר בשר עוף טחון
300 גר בשר מהסינתה או שיטל ,חתוך קטן
בצל קצוץ בנפח חצי מהבשר
1/2 כוס פטרוזליה
1/3 כוס נענע קצוצה
מלח, פלפל,1/2 כפית בהרט

אופן הכנה:
בסיר רחב לא גבוה מטגנים את ניתחי הבשר מתבלים תיבול ראשוני מלח פלפל, משחימים את הבשר , מוסיפים את הבצל, הסלק הפרוס, רכז רימונים(לא חובה),מוסיפים מים כיסוי פלוס מביאים לרתיחה, מוציאים כ כוס נוזלים ומצננים. לקובה–בקערה סולת מלח פלפל,בשר עוף טחון, להוסיף את הנוזלים תוך כדי לישה ידנית, להוסיף מי ברז אם צריך עוד,הבצק צריך להיות רך למגע אפילו קצת רטוב. לחכות כ 10 דקות. בינתיים מכינים את המילוי, מערבבים את כל החומרים מתבלים במלח פלפל ובהרט ,יוצרים קריצות עיגולים לפי גודל הקובה. מכמות הבצק נוצרים כ 20 קובות בינוניים.עובדים בידיים רטובות מנחים בצק בכף היד עם אצבעות היד השנייה מרחיבים את העיגול עם קיעורהבצק , ממלאים במילוי בשר וסוגרים נעזרים במים להחליק את הבצק ושלא יהיו פתחים.מוסיפים את הקובות אחד אחד כדי לא לקרר את התבשיל, מביאים לרתיחה, מתבלים טועמים את הנוזלים אם יש צורך מוסיפים עוד מים רתוחים, מנמיכים ומבשלים כ שעה וחצי . מגישים עם אורז לבן,